Over mij

Van Fitness wedstrijd naar single mom!

Het avontuur begon ongeveer 4 jaar geleden, ik had kort ervoor weer mijn sportieve leven opgepakt na een aantal jaren totaal niets aan sport te hebben gedaan. Door middel van groepslesjes in de sportschool en een introductie met crossfit had ik besloten: ik wil een SIXPACK. Maar hoe ging ik dat aanpakken. Bij de crossfit vond ik niet helemaal mijn draai, alles draaide om tijd, ik moest er op tijd zijn, binnen bepaalde tijd mijn oefeningen uitvoeren en het liefste ook nog altijd mijn eigen prestaties verbeteren. Dit leverde onnodige stress wat mij deed besluiten om het over een andere boeg te gooien, ik ga aan een bikini fitnesswedstrijd meedoen.

De route naar mijn eerste bikini fitness wedstrijd

Na mijn beslissing dook ik in mijn contacten, wie o wie kan mij helpen bij mijn besloten route. Een vriend van mij is coach en kon mij wel helpen om me klaar te stomen voor het podium. Eerst begonnen we met bouwen, een aangepast voedingspatroon samen met 6 dagen trainen in de week was mijn nieuwe routine. Naar mate de tijd vorderde kwamen er steeds meer restricties. Vanaf de zomer 2016 dronk ik geen alcohol meer en vanaf december at ik geen cheat meals meer. 3 maanden lang volle focus op voeding, beweging en slaap. Ik sliep minimaal 8 uur per nacht at vrijwel alleen maar rijst, kip, witvis, fruit en kilo’s groente. Tot het in maart zo ver was en ik dan eindelijk het podium op mocht. Die dag vloog voorbij. Bij het laatste moment op het podium kreeg je de prijsuitreiking, toen hoorde ik dat ik buiten de top 5 geëindigd was. Dit was een grote klap en een grote zwarte wolk over dat wat ik bereikt had. Waar iedereen zegt dat je al zo een top prestatie geleverd hebt om er te staan, baal je zelf alleen maar dat het niet goed genoeg was en wil je eigenlijk gewoon winnen. Pas een paar dagen later leer je te relativeren en ben je er een stuk sterker uit gekomen met meer zelfkennis dan toen je eraan begon.

Bikini fitness wedstrijd

En toen was ik zwanger

Het was ongeveer 4 maanden na mijn eerste wedstrijd toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Wat een prachtige maar ongeplande verrassing. Van een sixpack naar een babybuik. In maart 2018 mocht ik mijn geweldige zoontje verwelkomen. Terwijl ik dacht dat ik het vreselijk zou vinden om dik te worden door de zwangerschap, viel me dat eigenlijk best mee. Na zo een wedstrijd was het best prettig om even de teugels te laten vieren. Terwijl ik niet streng met mijn voeding bezig was, was ik nog wel vrijwel elke dag in de sportschool te vinden. Op de dag van de 40 weken en 2 dagen was de laatste dag dat ik in de sportschool stond. Totdat ik 4 dagen later mijn zoontje kon zien.

Nieuwe liefde

Single Mom

En toen was pas echt een nieuwe fase in mijn leven aangebroken. Ik moest een nieuw ritme zien te vinden. Als moeder, manager, sportvrouw en gezelschapsdier heb ik veel ballen in de lucht te houden en wil ik veel dingen bereiken in mijn leven. Momenteel is mijn zoon bijna 2 en sport ik nog steeds 4 a 6 keer per week, eet doorgaans gezond en vind nog steeds tijd voor ontspanning tevens ben ik ook nog naast mijn full-time baan een eigen business aan het opstarten. Belangrijk vind ik het dat ik energie haal uit dat wat ik doe en de juiste keuzes maak. Dit zorgt voor een goede balans in mijn leven zonder schuldgevoelens tegenover mijn zoon.
Doordat ik zelf een goede balans heb gevonden tussen mijn sociaal leven, sport, gezonde voeding en het moederschap terwijl ik om mij heen bij moeders met jonge kinderen hele andere verhalen hoor wil ik hen graag helpen om ook deze balans te vinden. Heb je bijvoorbeeld nog last van wat overtollige kilo’s door je zwangerschap, last van stress of vind je het lastig om je eigen wensen met die van je gezin te combineren dan wil ik je graag helpen.

1 reactie

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *