Gedragsverandering

Motivatie

Het is altijd weer een lastig thema als we het hebben over het opbouwen van een sportritme, of als we op onze voeding willen letten… motivatie. Voordat je de eerste stap in de sportschool zet heb je waarschijnlijk al een half jaar of jaar zitten dubben. of je wel een abonnement moet nemen of niet. Dan is het eindelijk zover je staat in de sportschool, en nu?

Er zijn veel sportschoolleden die eigenlijk niet goed weten hoe ze moeten beginnen. Je voelt je onzeker weet niet wat je moet doen, hoe de apparaten werken en hoe je, je doel moet bereiken. Bij steeds meer sportscholen heb je weinig begeleiding waardoor je, je nog meer verloren voelt tussen de leden die wel weten wat ze moeten doen.

Door deze onzekerheid haken velen al snel weer af en behalen ze nadat ze met volle moed naar de sportschool gegaan zijn eigenlijk hun doel niet. Je hebt een jaarabonnement betaald maar gaat effectief maar 1 maand naar de sportschool. Beetje zonde niet?

Hoe dan wel…..

Het is effectiever om dan aan de slag te gaan met een personal trainer of voedingscoach om daadwerkelijk je doel te behalen. Ze kunnen je helpen met je motivatie en een stok achter de deur zijn. Ja het kost dan wel wat meer geld maar je hebt ook meer zekerheid dat je, je doel gaat behalen. Daarnaast voel je, je niet zo verloren in de sportschool want je hebt iemand die je helpt.

Mijn tip is maak een goed plan hoe je, je doel wilt behalen. Is dat 10 kilo afvallen? Ga dan eerst op onderzoek uit zodat je weet wat je daarvoor moet doen of laten. Feit is, je moet meer verbranden dan wat je tot je neemt, dit kan simpelweg door minder te eten of meer te bewegen of een combinatie van beide. Niets gaat vanzelf en daardoor is het wel prettig om hulp te hebben van vrienden, familie of een coach. Je omgeving kan je helpen bij je motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *